4 vastagabb szelet karaj ( Minutensteak )
2 közepes fej vöröshagyma
155 g kb 12 vékony szelet baconszalonna
8-10 db fehér paprika
2 db paradicsom
4 tojás
liszt a süritéshez
1 pohár tejföl
só, bors
1 husleveskocka
öröltpirospaprika
étolaj
kb 8 paprikábol 1 vöröshagymábol 1 paradicsombol lecsót készittünk.
Közben a husokat jó nagyra kiklopfolom. Sózom, borsózom.
Amikor a lecsó kész hozzáadom a felvert, tojásokat.
A hússzeletekre ráterítem a lecsos rántottát. Végül a kétszélét fölhajtva,hogy ne esenki a töltelék fölgöngyölöm. Kiteritjük egymás melé a baconszeleteket egy tekercshez kb 3 szeletet ésa tekercsre fölgönygyöljük. Meglehet tüzni hústüvel vagy fogpiszkálóval én nem szoktam. A hús azon oldalát amelyiken a föltekerés vége van elkezdjük étolajon sütni végül minden oldalát és a végeit is kicsit megsütjük.Csak annyira legyen egy kis szine.
Félre tesszük a tekercseket és a maradék zsiradékban megsütjük a paprikát hagymát paradicsomot ismét egy lecsóalapot készittünk.
Ha kész vissza tesszük a tekercseket az edénybe és fölöntjük annyi vizzel amennyi ellepi.ha szükséges sózzuk borsózzuk és a husleveskockát is beletesszük. kb 40 percig forrás után lassu tüzön fözzük. A végén készitünk egy habarást lisztett kevésvizzel csomó mentesre keverjük hozzádjuk a tejfölt. A tekercseket ki szedjük a lábosbol és behabarjük a szószunkat majd vissza helyezzük a tekercseket és párpercig összeforraljuk.
Galuska tésztát szoktam hozzá kinálni
Minden hozzávalót kikészítünk az asztalra. A malac bőrös részét szőrtelenítjük, ha a boltban mégis olyat sikerült vásárolni (epilálás), csont mentén szépen felszeleteljük bőröstől....
Elkészítési idő: 125 min Nehézség: KözepesA megmosott, meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, zsírban megsütjük. A sertéshúst is kockákra vágjuk, majd nagyon kevés zsíron pirítani kezdjük. A meghámozott vöröshagymát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszedolgozod, majd golyókat csinálsz belőle, és belecsavarod mindjárt egy szál baconszalonnába. Ebből az adagból nekem 16 db lett, 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készen van.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, szárazra törölt húst és a szalonnát felkockázzuk, majd utóbbinak a zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszünk hozzá....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű