menu

Családireceptkönyv.hu

Csáky hústekercsek


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 vastagabb szelet karaj ( Minutensteak )
2 közepes fej vöröshagyma
155 g kb 12 vékony szelet baconszalonna
8-10 db fehér paprika
2 db paradicsom
4 tojás
liszt a süritéshez
1 pohár tejföl
só, bors
1 husleveskocka
öröltpirospaprika
étolaj

Elkészítés:


kb 8 paprikábol 1 vöröshagymábol 1 paradicsombol lecsót készittünk.
Közben a husokat jó nagyra kiklopfolom. Sózom, borsózom.
Amikor a lecsó kész hozzáadom a felvert, tojásokat.
A hússzeletekre ráterítem a lecsos rántottát. Végül a kétszélét fölhajtva,hogy ne esenki a töltelék fölgöngyölöm. Kiteritjük egymás melé a baconszeleteket egy tekercshez kb 3 szeletet ésa tekercsre fölgönygyöljük. Meglehet tüzni hústüvel vagy fogpiszkálóval én nem szoktam. A hús azon oldalát amelyiken a föltekerés vége van elkezdjük étolajon sütni végül minden oldalát és a végeit is kicsit megsütjük.Csak annyira legyen egy kis szine.
Félre tesszük a tekercseket és a maradék zsiradékban megsütjük a paprikát hagymát paradicsomot ismét egy lecsóalapot készittünk.
Ha kész vissza tesszük a tekercseket az edénybe és fölöntjük annyi vizzel amennyi ellepi.ha szükséges sózzuk borsózzuk és a husleveskockát is beletesszük. kb 40 percig forrás után lassu tüzön fözzük. A végén készitünk egy habarást lisztett kevésvizzel csomó mentesre keverjük hozzádjuk a tejfölt. A tekercseket ki szedjük a lábosbol és behabarjük a szószunkat majd vissza helyezzük a tekercseket és párpercig összeforraljuk.

Galuska tésztát szoktam hozzá kinálni

 Csáky  hústekercsek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bőrös malacoldalas savanyú káposztával
Bőrös malacoldalas savanyú káposztával

Minden hozzávalót kikészítünk az asztalra. A malac bőrös részét szőrtelenítjük, ha a boltban mégis olyat sikerült vásárolni (epilálás), csont mentén szépen felszeleteljük bőröstől....

Elkészítési idő: 125 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A megmosott, meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, zsírban megsütjük. A sertéshúst is kockákra vágjuk, majd nagyon kevés zsíron pirítani kezdjük. A meghámozott vöröshagymát...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Fasirt másképpen
Fasirt másképpen

Összedolgozod, majd golyókat csinálsz belőle, és belecsavarod mindjárt egy szál baconszalonnába. Ebből az adagból nekem 16 db lett, 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készen van.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csikós tokány
Csikós tokány

A megmosott, szárazra törölt húst és a szalonnát felkockázzuk, majd utóbbinak a zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszünk hozzá....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk