menu

Családireceptkönyv.hu

Édeskáposzta leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


étolaj
1 közepes vöröshagyma
4 nagy gerezd fokhagyma
örölt pirospaprika
1 nagyon kicsi fej káposzta
4- 5 szem burgonya
örölt bors
majoranna
kömény

debreceni kolbász
2-3 evökanál liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:


A hagymát az étolajon megpiritjuk amikkor már kezd egy kis szine lenni hozzáadjuk a fölvágott fokhagymát pár percig piritjuk majd megszórjuk pirospaprikával. A kisdarabokra fölvágott káposztát tetszés szerint fölvágott burgonyát is beletesszük a fazékba és fölengedjük annyi vizzel amennyi jól ellepi. Addig fözzük ameddig megpuhul a burgonya és mehet bele a földarabolt debreceni is. Elkészitjük a lisztel és teföllel a habarást és behabarjuk a levest.Pár percig még összefüzzük forraljuk.

Édeskáposzta leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös sonkás bableves burgonya kockákkal
Tejfölös sonkás bableves burgonya kockákkal

Az előző nap beáztatott babot odatesszük főni a babérlevéllel kb. 2 liter vízben.+ kockára végott sonkával+karikára vágptt sárgarépát +zöldpaprikát Másfél óra főzés után megkóst...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bazsalikomos paradicsomleves
Bazsalikomos paradicsomleves

A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk. Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a par...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májgombócleves
Májgombócleves

A májat ledaráljuk vagy apróra vágjuk. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. A gombóchoz az alapanyagokat egy tálban összedolgozzuk. A májas masszát a forrásban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az igazi bográcsgulyás
Az igazi bográcsgulyás

A sertés zsiradékot egy nagyobb lábasba tesszük, és amíg az felolvad, addig felvágjuk a hagymát - szükségtelen finomra aprítani, mert úgyis szét fog főni. Mehet a lábosba, majd meg...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk