1 kg liszt
4 dl tej.
5 dkg élesztő.
1kis pohár tejföl.
3 egész tojás,
só
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet,a tejfölt, a tojásokat és a felfuttatott élesztőt hólyagosra dolgozzuk össze.
Egy tiszta reklám szatyrot kiolajozunk és a tésztát beletéve a hűtőbe helyezzük. Ott fog megkelni és egy hétig ott is tartható. Amikor szükséges,olajos kézzel szakítunk belőle és forró
olajban kisütjük.
Tanácsok:Ha nem szatyorba teszed,ügyelj arra,hogy a nylon zacskó legalább kétszer akkora legyen és ki legyen olajozva.
A tésztát a szokásos módon kifőzzük olajos, sós vízben. Az apróra vágott hagymát és az apróra zúzott fokhagymát megpároljuk. A hagymához és fokhagymához adjuk a vékony csíkokra v...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Először is fél kiló tésztát szórjuk bele egy lábasba. Minden más hozzávalót egyszerűen tegyük rá a tésztára: egy maréknyi friss bazsalikomlevelet csíkokra vágva, a lilahagymát v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy teflonban ropogósra sütjük. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedjük egy tányérra, és félre tesszük. 2. Egy nagy fazékba vizet tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe teszem a cukrot(kicsi cukros tejbe az élesztőt),a tojást, a sót és annyi lisztet,hogy híg folyós tésztát kapjunk.Kézi habverővel simára keverem.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű