tisztított, hámozott,
1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyemgyökér
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zeller zöld
Az összes megtisztított zöldséget, megmosni, lemérni, darabolni, darálni. Hozzákeverni fél kg durva sót. / a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós./ Pihentetni 15-20 percet, amíg levet enged a sótól. Néha meg keverni. Ha már van lé, üvegekbe tömni. / ne maradjon benne levegőbuborék.
Egész évben elég ennyi.
Uborkát és a hagymát alaposan megmosom, legyalulom, szeletelem, és ráteszem a fűszereket. Clingfilm-mel letakarom (Folpack) Többször átforgatom, miközben jó sok levet enged. K...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőtte való nap elkészítjük az üvegeket, azaz tisztára mossuk a fedelekkel együtt, majd konyharuhára téve lecsöpögtetjük. Alaposan megmossuk a paradicsomokat, a hibás részeket, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A paradicsomot jól megmosva darabokra tördeljük, és addig főzzük, amíg a bőre ráncosodni kezd. Ekkor áttörjük. 2. A megmosott zöldpaprikát kicsumázzuk, szeletekre vagy karik...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz