3 dl tej
1 kk cukor
2 dkg élesztő
50 dkg liszt
1 tk só
0,5 dl olaj
4 pár virsli
2 ek tejföl
1 db tojás sárgája
1 ek szezámmag
Élesztőt futtatni. Hozzá liszt,só,tej.
Összegyúrni, dagasztani, végül hozzá az olaj. A tésztát fél órán át keleszteni meleg helyen, letakarva. A virsliket 3 részre, majd félbe vágjuk.
A megkelt tésztát átgyúrni,fél cm vastagra nyújtani, 1,5-2 cm csíkokra felvágni,tésztacsíkba tekerni, megkenni a tejfölös tojássárgájával, megszórni szezámmaggal, és még 5 percig pihentetni.
180 fokon 10-15 perc alatt pirosra süni..
A bagettet először hosszában félvevágjuk, majd felszeleteljük. Minden kenyérdarab közepébe nyomunk egy kis kocka húsos szalonnát (vagy kettőt). A tojásokat felverjük, sózzuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsit kikenünk olajjal. Elrendezzük benne a kenyér szeleteket. A tejfölből, a tojásból, a fokhagymával, ízlés szerint sózva, borsozva egy masszát keverünk. Rákanalazz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHálósra vágom a krumplit és megsütőm 2 villával kihúzva
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, a héját eltávolítjuk. 2. Villával összetörjük, majd a krémsajttal, a mustárral meg a tejföllel simára keverjük. 3. Sóval, őrölt bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz