menu

Családireceptkönyv.hu

276. Croissant-Óriás


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt /BL 55 /
5 dl tej
175 g tejföl
5 dkg élesztő v. 14 g por
3 tojás sárgája
1 egész tojás
2 tk só
2 ek kristálycukor
3 ek olaj

3-4 ek jól kenhető vaj

kenés: 1 tojás

tölthető: nutellával, lekvárral, pudinggal, gyümölccsel

Elkészítés:


A hozzávalókból lágy, ragacsos tésztát dagasztunk.
Ezután a tésztát egy deszkára borítjuk, megszórjuk egy félmaroknyi liszttel, picit átgyúrjuk, majd öt egyenlő részre osztjuk, melyekből gombócokat gömbölygetünk. Ne adjunk hozzá több lisztet, fontos, hogy a tészta jó puha legyen.
A gombócokat egyenként ellapogatjuk a tenyerünkkel, 40 cm kört nyújtunk. A deszkát nem kell lisztezni.
Ezután egy kört megkenünk vajjal, majd ráteszünk egy másik kört, és vajazzuk. Az utolsó tetejére már nem kenünk vajat!
A tésztát kézzel laposra nyomkodjuk, kinyújtjuk egy centi vastagra. / kör alakra /, 12 - 16 háromszöget vágunk belőle.
A cikkeket egyenként megfordítjuk, és kinyújtjuk 2 mm vastagra. Tölthetjük vagy csak simán, üresen a szélesebb felüknél , szorosan kiflikké tekerjük őket, két sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Letakarjuk, és meleg helyen egy-másfél órát kelni hagyjuk őket.
Tojással lekenjük. 200 fokon / alul-felül sütés / 20 perc

276. Croissant-Óriás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krumplis kenyér
Krumplis kenyér

A kovászhoz (60 dkg lisztre számítva) 2,5 dkg friss élesztőt belemorzsolunk egy fél literes edénybe, összekeverjük 1,5 dl langyos vízzel, 1 kávéskanál cukorral és 2 evőkanál teljes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ani
Réteges sajtos pogi
Réteges sajtos pogi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bazsalikomos hajdinalepény
Bazsalikomos hajdinalepény

A hajdinát megmossuk, és bő félórára meleg vízbe áztatjuk. Ezután sós vízben megfőzzük és lehűtjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a tejet, sózzuk, borsozzuk, és apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fokhagymás szendvics kenyér--Boros Vali
Fokhagymás szendvics kenyér--Boros Vali

a dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék... bele reszelem a fokhagyma.... alaposan kidagasztottam, a kelesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk