menu

Családireceptkönyv.hu

1. Csipkebogyó lekvár /hecsedli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg csipkebogyó
2,5 - 3 l víz
40 polisett vagy 20 -50 dkg cukor

Elkészítés:


A bogyókat mosni,végeit levágni,robotgép darál.
Edénybe tenni, a víz lepje el, 1 -2 ujjnyira.
Puhára főzni, kb. 1 óra ,átpasszírozni
Bele tenni az édesítőt és zselésedésig főzni. 15 -30 perc,ha köpköd,jó
Üvegbe tenni, fejjel lefelé fordítani pár perc,majd
Száraz dunsztba tenni.

1.  Csipkebogyó lekvár /hecsedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Birsalma befőtt
Birsalma befőtt

4 úveg lesz belőle

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Feketeszeder-lekvár
Feketeszeder-lekvár

Először válogasd ki, és mosd meg jól a feketeszedret: csak a hibátlan szemekből készülhet lekvár. Ügyelj rá, hogy semmilyen külső szemét vagy levéldarab ne kerüljön a lábosba. Font...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres tárkonyecet
Fűszeres tárkonyecet

Egy liter 10 %-os ételecethez vagy inkább borecethez 10 dkg friss tárkonylevelet keverünk, hozzáadunk 2-3 dkg bazsalikomlevelet, 2,5 dkg apróra vágott vöröshagymát és egy teáskanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Piros bogyós gyümölcsszósz
Piros bogyós gyümölcsszósz

A Piros bogyós gyümölcsszósz elkészítése lépésről lépésre Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk