1 kg csipkebogyó
2,5 - 3 l víz
40 polisett vagy 20 -50 dkg cukor
A bogyókat mosni,végeit levágni,robotgép darál.
Edénybe tenni, a víz lepje el, 1 -2 ujjnyira.
Puhára főzni, kb. 1 óra ,átpasszírozni
Bele tenni az édesítőt és zselésedésig főzni. 15 -30 perc,ha köpköd,jó
Üvegbe tenni, fejjel lefelé fordítani pár perc,majd
Száraz dunsztba tenni.
4 úveg lesz belőle
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször válogasd ki, és mosd meg jól a feketeszedret: csak a hibátlan szemekből készülhet lekvár. Ügyelj rá, hogy semmilyen külső szemét vagy levéldarab ne kerüljön a lábosba. Font...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KönnyűEgy liter 10 %-os ételecethez vagy inkább borecethez 10 dkg friss tárkonylevelet keverünk, hozzáadunk 2-3 dkg bazsalikomlevelet, 2,5 dkg apróra vágott vöröshagymát és egy teáskanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Piros bogyós gyümölcsszósz elkészítése lépésről lépésre Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz