50 dkg darált keksz
4 ek. kakaó
25 dkg margarin
15 - 20 dkg cukor
2 dl tej
1 dl rum
máz:20 dkg tortabevonó
2 ek olaj
A kekszet a kakaóporral összekeverni. Egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegíteni annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon, hozzáadni a rumot, az egészet összegyúrni,formába
nyomkodni. / 23 -24 cm/.
Gőz felett a tortabevonót olajjal felolvasztani, a süti tetejére kenni. Hűtőbe tenni, forró vízbe mártott késsel szeletelni.
1 nappal fogyasztás előtt elkészíteni.
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a kikevert pudingport és sűrűre főzzük. A keksz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA piskótát elkészítjük a szokásos módon (lásd Somlói galuska). A krémhez elkészítjük a pudingot, kevergetve hagyjuk kihűlni. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját elkeve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Fél bögre tejben kanál vagy habverő segítségével csomómentesre keverjük a cukrot, a sót és a keményítőt. 2. Ezt a keveréket a többihez keverjük, majd egy habverővel a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű