40 dkg liszt
2 dl langyos víz
0,5 dl tej
1 tk. só
2 ek. olaj
2 ek. burg.pehely /elhagyható/
2 dkg friss élesztő /10 g por/
Dagasztani kb. fél óra alatt duplájára keleszteni.
Három fele osztani. Formázni bagetteket, és a bagettsütő tepsibe (vagy sütőlemezre) helyezzük őket.
Letakarni, kb. 30 perc alatt duplájára keleszteni. A sütőt 200 fokra állítjuk.
Ha megkelt bevágni, vízzel alaposan lepermetezni.
Kb. 25 -30 perc alatt ropogósra sütni. Ha kész ,sütőből kivenni, vízzel lepermetezni, hogy a héja szép fényes legyen.,
Gyorsan kovászt készítünk. Egy tálba mérjünk ki a kovász összetevőit, lazán kavarjuk össze egy kanállal és takarjuk le tiszta konyharuhával. Amíg a kenyérsütőgépbe összekészítjük a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA tésztához Keverjük össze a száraz élesztőt, a cukrot és 1/4 csésze meleg tejet egy kistálban. Keverjük el jól, hogy az élesztő felolvadjon.Fedjük le a tálat, tegyüt félre, és ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kicsit felverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Kb. 10 percig pihentetjük, (ennyi idő alatt szépen “megdagad”), vizes kézzel bucit formázunk (én két db kisebb zseml...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztani,30 p.kelés.2 felé osztani.30 perc pihen.Formázni, 30-40 perc kelni,bevágni,lespriccelni. 230 fokon 40 perc fedővel, 200 fokon 10-15 fedő nélkül. Ha kész vízzel lesp...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz