20 - 25 dkg gesztenyemassza
15 dkg puha vaj
3 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 ek.rum
30 dkg darált háztartási keksz
kb. 0,5 dl tej
máz:
5 ek. kakaó
5 ek. cukor
kis víz
kis margarin
A gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval összekeverjük, annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható legyen, golyókat formázunk.
A kakaót,cukrot , vizet megolvasztjuk, simára keverjük a margarinnal. A golyókat egy fogpiszkálóra szúrva háromnegyed részig a csokoládéba mártjuk, picit lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük.
Dermedésig hűtőbe tesszük.
Egy vastag aljú serpenyőbe helyezzük a csokoládét (ha rúd, akkor törjük darabokra, minél kisebb, annál gyorsabban olvad). Ezután hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és mindent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk külön. Úgy számoljunk, hogy csak két tojássárgájára lesz szükség. A tojásfehérjét egy kevés cukorral kezdj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent a botmixer keverőtáljába tettem és botmixerrel simára kevertem. Két rétegben raktam bele bogyósokat, hiszen ők ugyanolyan fontos szereplői ennek az egyszerű, de nagyszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fél adag egy púpos mélytányérnyi palacsinta lesz. 1. lépés Az almát lereszeljük és félretesszük hogy levet engedjen. 2. lépés A vizet kikevertem a tojásokkal, majd hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű