500 g liszt
5 g só
55 g cukor
2 - 3 cs fahéj
3 tojássárga
0,5 dl rum
citrom,narancshéj
220 - 230 ml tej
23 g élesztő v. 7 g por
45 g vaj
sütés: 1 l olaj
Dagaszt, 45 perc kel. 15 fele osztani, gömbölyíteni.
Lehet kilapítani ,feltekerni 10 -15 cm, pihi, sodor 50 -60 cm,hurok, áthúz,egyik szár alul,másik felül,kicsit megtekerni,kört formálni. Pihi.
Másik mód gömbölyűt sütni
160 -170 fok,fedő ,teteje kerül olajba 2 -3 perc,fordít fedő nélkül süt
Megszór fahéjas cukor
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összegyúrva rétestésztaszerű tésztát gyúrunk. 1/2 órát pihentetjük. A kakómassza hozzávalóit összekeverjük (ér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, összegyúrjuk, majd hagyjuk kelni. (mi kenyérsütőgépet használunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készítsd: Érdemes este összeállítani a tésztát, mert 12 órán keresztül pihentetni kell. A lisztet, a porélesztőt és a sót összekeverjük, és a végén hozzáadjuk a vizet. Ha ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot az olajjal elkeverjük. Ebbe tesszük a sót, cukrot, morzsolt élesztőt. Legvégül a lisztet. Összegyúrunk, és letakarva pihentetjük, fél órát. Nem fog kelni, majd sülésné...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű