menu

Családireceptkönyv.hu

191. Bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg finomliszt
3 dl víz (normál hőmérséklet)
2 dkg friss élesztő
1 mk cukor

50 g joghurt /tejföl
2 dl víz
5 g friss élesztő
2 tk só
60 dkg finomliszt



Elkészítés:


A 20 dkg lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a cukrot és a közepébe öntöttem a vizet.
Belemorzsoltam a 2 dkg friss élesztőt, alaposan összekevertem.
Lefedtem egy konyharuhával a tálat, majd hagytam, hogy 1 óra alatt az egész megeredjen/beinduljon.

Ekkor a joghurttal, a többi vízzel, a maradék 5 g friss élesztővel, sóval és még 60 dkg liszttel összeállítottam a tésztát.

A tálban hagytam 15 percet pihenni, majd a munkapulton átgyúrtam a tésztát, cipóvá formáltam, letakartam és hagytam, hogy duplájára keljen. kb.30 perc.
4 részre osztottam,oválisra nyújtottam, a hosszabbik oldaláról kezdve, az első hajtást lenyomkodtam,majd lazábban feltekertem,"bagett" formára alakítottam.

Sütőpapírral borított rácsra raktam egymás mellé.
Hagytam, hogy duplájára keljenek.
Éles késsel több helyen hosszában bemetszettem a tetejüket.
Tehát nem formázás után és nem közvetlenül a sütőbe tevés előtt, de inkább ehhez közelebb,mint a formázáshoz. Amikor már kel a tészta, akkor szépen nyílik szét.
A sütőt 200 fokra állítottam, vizet öntöttem egy kisebb tepsibe és a sütő aljába tettem. 25 perc alatt sültek ropogósra.
Amikor készen lettek, lespricceltem vízzel és hagytam kihűlni őket































Trükkök, tippek, praktikák:



"









191. Bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nóra
Kenyérlepény
Kenyérlepény

A száraz hozzávalókat összekeverem. Apránként adom hozzá a vizet, hogy puha de nem ragacsos tésztát kapjak. Pár csepp olajat elkenek egy serpenyőben, a tésztából kis lepényeket fo...

Elkészítési idő: 15-20 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Cipó leveshez
Cipó leveshez

Belemérjük egy edénybe a lisztet, majd belekeverjük a sót Belemorzsoljuk az élesztőt a liszt közepébe és erre ráöntjük a langyos vizet. Belemérjük az olajat is. Kidagaszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Hamburgerzsemle
Hamburgerzsemle

A tojást villával fellazítjuk. A többi hozzávalót mély tálba mérjük, összekeverjük, beledolgozzuk a tojást, és a masszát gombóccá formáljuk. 10 percre félretesszük. Lisztezett fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lakatos
Dia well kenyér
Avatar Lakatos Kedvelnék
Dia well kenyér

Az összes hazzávalót összeöntjük a víz kivételével. Azt meglangyosítjuk és fokozatosan a dagasztógépbe öntjük. Kb. 5 percig dagsztjuk, majd 35 percig kelesztjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk