6 tojás
12 dkg cukor
25 dkg liszt
7 ek olaj
1/2 tk sütőpor
csipet só
1 ek kakaó
krém:15 dkg cukor
3 tojássárga
3 ek liszt
2 vaníliáscukor
2 dl tej
20 dkg vaj
4-5 banán
Piskótát megsütni. 38 x 23 tepsi. Ha kész 10 percig ,kicsit nyitott ajtajú sütőbe hagyni.
Krém: Tojássárga ,cukor habosra keverni,hozzá tej,liszt sűrűre főzni.Hűlni hagyni.
Vajat, vaníliáscukrot kikeverni ,bele 2 összetört banán.
Tésztát ketté vágni 3/4 rész krém,rá a többi banán szeletelve.
Tetejére tészta és a maradék krém.
Leírás A profiterolnak számtalan változata ismert. Gyakorlatilag bármilyen krémmel tölthető, és bármilyen szósszal kínálható. Hazájában sós töltelékekkel is készítik. Elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, majd vékonyra nyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben két lapot sütünk belőle. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük, a Ram...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tűzálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetve összemelegítjük. Kicsi hűlni hagyjuk, majd hozzákev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a kakaóport és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit, a tojást meg a tejfölt, és e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű