1 kg burgonya
kb.20-30 dkg liszt
1 púpos ek.búzadara
2 ek.olaj
1 tojás
só
Szórásra: 10 dkg olaj és 10 dkg zsemlemorzsa
vagy : 10 dkg mák és 10 dkg cukor
A héjában főtt és áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel,darával,megsózzuk és a tojással összegyúrjuk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk,két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
Sós vízben kifőzzük,leöblítjük.
Olajon a zsemlemorzsát rózsaszínűre pirítjuk és beleforgatjuk.
A fodros nagykockát , mazsolát, beleszórjuk egy tepsibe, vagy jénaiba,. a többi hozzávalót simára keverjük, és a tésztára öntjük.Villával összekeverjük, hogy mindenhol ellepje a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőszöris elkészítjük a házi cajun fűszerkeveréket. Ehhez az egész fűszereket (római kömény, szegfűbors, feketebors, kardamom) lepirítjuk egy forró, száraz serpenyőben. Amikor a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Az olajon a vö...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesBesamel mártás Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. (világos rántást készítesz) Bár nem a klasszikus "tanok" szerinti, de . öntsd fel forró tejjel, és k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes