70 dkg liszt
2 dkg élesztő
20 dkg főtt burgonya
2 dkg só
kb.3 dl víz /vagy a burgonya főző vize
fél ek. sikér
A burgonyát megfőzni és még melegen áttörni.Ha kihűlt, beledolgozni a kenyértésztába.
A hozzávalókat összekeverni,dagasztani.Közepes kemény tészta.Belisztezni,40 perc kelesztés.Ezután átgyúrjuk,formázzuk.30 percig kelesztjük.A sütőt 250 fokra felmelegítjük,aljába kis edénybe vizet tenni.A megkelt tésztát lespiccelni vízzel,tetejét bevágni.A hőfokot visszavenni 230-200 fokra, a vizes edényt kivenni , betenni a kenyeret.15 perc után újra lekenni vízzel.
30-40 percig sütni.Rácson hűteni.
A száraz hozzávalókat összekeverem. Apránként adom hozzá a vizet, hogy puha de nem ragacsos tésztát kapjak. Pár csepp olajat elkenek egy serpenyőben, a tésztából kis lepényeket fo...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: NehézA kenyér készítését reggel kezdem. Bekeverem a gyors kovászt, amit estig a konyhapulton, letakarva hagyok. Ha nem éjszakai kelesztéssel csinálom, akkor teszek még bele 0,5 dkg éle...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKidagasztjuk 1 órát kelesztjük, kinyomkodjuk belőle a levegőt.. formában még 1 órát letakarva tovább kelesztjük ..bevagdosni ,vízzel megkenni..Akinek nincs légkeveréses sütője ,mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. 2 dl langyos vízben 10 dkg rozsliszttel az élesztőt elkeverjük. 2. Ezután letakarva, védett, langyos helyen 6-8 órán át kelni hagyjuk. 3. Ha jól megkelt az élesztő, akko...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz