(23x32 cm-s formához):
Diós piskóta
- 4 tojás
- 280 g cukor (barna vagy fehér)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 150 ml víz (10 evőkanál)
- 200 g liszt
- 10 g sütőpor
- 100 g darált dió
Diós krém
- 3 púpos ek. liszt
- 200 g cukor (barna vagy fehér)
- 300 ml tej
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 100 g darált dió
Csokoládé máz
- 200 g étcsokoládé
- 100 g forró tejszín
Piskóta süt,180 fok 30 perc
Krém kikever
Máz felmelegít
Három lapot sütünk. A krém elkészitése: a 1/2kg cukrot megpiritjuk majd ha kihül felöltjük 1 liter tejjel. hozzáadunk 4 evőkanál lisztet majd 2 db vaniliáscukrot és 2 evőkanál kak...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, míg egynemű állaga lesz. A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott vajas tésztát ( 1 lap) kiolvasztottam, felkockáztam, és 200 fokon kb 15 percig sütöttem. Nem szurkáltam meg, és nehezéket sem tettem rá. Hagytam felpuffadni őket, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz