6 tojás
6 ek. cukor
4 ek.liszt
2 ek. kakaó
habkrém:
10 g instant zselatin
650 g eper
150 g cukor
1 citrom leve
1/2 dl likőr
5 dl tejszín
2 ek .eperlekvár
díszítés:
3 dl tejszín
20 g vaníliás cukor
20 g habfixáló
csoki máz
Piskótát sütni,3 lapra vágni.
Kapcsos forma alját és oldalát kibélelni papírral,hogy 3-4 cm-rel magasabb legyen a pereménél.Egy tortalapot beletenni. 17 szép epret díszhez,15-20 szemet pedig darabosításhoz félretenni, a többit turmixolni.
Szűrőben áttörni,hozzá adni a cukrot, citromlét, likőrt.
Eperpéphez adni a zselatint.
A tejszínt habbá verni és hozzáadni a péphez ,darabos epret keverni hozzá .Felét a tortalapra kenni.
Rá a másik tortalap,krém. A harmadik tortalap,kicsit rányomni.
Felforrósítani a lekvárt,vékonyan rákenni a tortára.
Alufóliával letakarni,12 órára hűtőbe tenni.
Tálalás előtt levenni a karimát,papírt. Csokimázzal lekenni.
A tejszínt, vaníliás cukrot és habfixet habbá verni.
Kijelölni a szeletek helyét, rá hab és 1 szem eper.
26 cm-es tortaforma
16 szeletes
A sütőt melegítsd elő 170 fokra. A tésztához a hozzávalókat alaposan keverd össze, majd simítsd kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba. A sajttorta töltelékéhez a mascarponét a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd ossze a tojasokat a joghurttal, add hozza az edesitot, narancskivonatot es a kukoricalisztet. Ontsd bele a formaba es 180 fokon 45 percig susd.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. Robotgéppel a fehérjét felverjük, majd egyenként belerakjuk a tojássárgáját és a cukrot. A sütőporral összekevert lisztet és a vaníliás cukrot is hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű