50 dkg gesztenyemassza
15 dkg darált keksz
0,5 dl tej
0,5 dl rum
kb.20 dkg babapiskóta
5 dl habtejszín
krém:
2 cs.vaníliás puding /főzös
6 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin
mártogatáshoz:
kis tej
rum
Gesztenye,keksz,cukor,rum,tej összedolgozni.Kapcsos tortaforma /26 cm / belenyomkodni.
A pudingot megfőzni,hűlni hagyni.A felét a tésztára kenni,kirakni rumos-tejbe mártott piskótával. rá a krém másik fele. Majd a tejszínhab...
Tetejét díszíteni.
1 éjszakára hűtőbe tenni.
1. A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgájába teszem a 8 kanál cukrot és felverem géppel, amíg el nem olvad a cukor, ha ez meg van, félreteszem és felverem a fehérjét, ben...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tortaformát folpackkal kibéleltem, a pudingporból a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főztem, az étcsokit késes aprítóval felaprítottam. A tojásokat kettéválasztottam...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy kisebb kapcsos sütőformát (kb. 18 cm átmérő) kikenünk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a margarint és a marcipánt egy főzőedényben állandó keverés mellett add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverem a cukorral, van. cukorral. Majd egyenként hozzáadom az egész tojásokat, mindegyikkel jól kikeverem a tésztát. Utána hozzáadom a mákot, lisztet és sütőport....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű