1. Jó kovász: 1 evőkanál kovász langyos vízbe tenni,ha úszik jó.
2. Friss a tojás,ha vízbe téve lesüllyed.
3. Tészta főzésnél nem fút ki a víz,ha egy fakanalat teszünk az edényre.
4. A tészta állaga könnyebb,habosabb lesz,ha egy tk,citromlevet adunk a vaj és cukor keveréséhez.
5. 2,5 dkg élesztő---7 g porélesztővel egyenlő.
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a közepébe mélyedést csinálunk, beleszórjuk a cukrot és az élesztőt. Felöntjük annyi langyos tejjel, ami a mélyedés széléig ér. Letakarjuk, és hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 100 g szezámmagot "száraz" serpenyőben, folyamatosan kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Hagyjuk kihűlni és kávédarálóban megőröljük, majd a "lisztet" turmixgépbe öntjük és 1 gerez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tej 2/3 részét felteszem forrni,a tej másik részét kikeverem a tojások sárgájával,a cukorral és a keményítővel. A forró tejhez teszem a vaníliát,és a vajat,majd a kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom, hagyom kelni, majd kis darabokat vékonyra nyújtva forró olajban kisütöm. Tejföllel, reszelt sajttal megkenem.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű