500 g darált háztartási keksz
100 g porcukor
4 ek.kakaó
250 g vaj
2 dl tej
50 ml rum
Tetejére:
1 tábla csokoládé
1 ek. olaj
vagy: 4-10 dkg cukor
4-8 dkg vaj
2-3 ek kakaó
1 ek víz
A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet és rumaromát. Összegyúrjuk.
Egy kisebb tepsibe (20 x 26 cm) fóliát teszünk, majd belenyomkodjuk a kekszmasszát.
Kb. 2 órára hűtőbe tesszük, szikkasztjuk.
A tábla csokit vízgőz felett felolvasztjuk, 1 ek. olajat adunk hozzá, elkeverjük, majd a kekszmassza tetejére öntjük.
Hűtjük, amikor jól megdermedt felszeleteljük.
Először lereszelek 1 kg almát,teszek hozzá cukrot,vaníliás cukrot,fahéjat,öntök hozzá kicsi vizet és elkezdem főzni,amikor már felfőtt hozzáteszek 3 cs. vaníliás pudingport.A tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótát a kávéba mártogatom és 1 sorban a tepsi aljára rakom. Rákenem a krém felét. Újra piskóta, majd krém. A tetejét kakaóporral megszórjuk tálalás előtt.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1.) Azalapanyagoktat összegyúrjuk, ha szükséges cseppnyi hideg tejet adhatunk hozzá. 2.) Rudacskákat formálunk és csokimázban megforgatjuk.
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: NehézA pudingokat a tejjel és a cukorral a leírás szerint megfőzöm, kihűtöm. A zselatint feloldom, a tejszínt felverem és a zselatinnal együtt belekeverem a pudingba. Egy sor kekszet...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű