menu

Családireceptkönyv.hu

216.Kenyérlángos


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A tészta receptje:
BL80 Fehér kenyérliszt: 350g (BL55 finomliszttel pótolható)
Friss élesztő: 9g, vagy szárított: 3g
Só: 10g
Cukor: 2 csipet
Főtt, áttört, sótlan burgonya: 70g
Tejföl: 65g
Víz: 180ml

Feltét:
A szósz gyanánt 200g tejfölt kell fokhagymával, sóval, borssal ízlés szerint kikeverni, majd előpirított szalonnával, előpirított kolbásszal, röviden dinsztelt hagymával, kukoricával, sajttal ízlés szerint megszórni.

Elkészítés:


Az elkészítés menete:
1. Tészta dagasztása
2. Tésztaérés: 50-60 perc
3. A tészta sütőlemez méretűre nyújtása, majd lemezre helyezése
4. Kelesztés: 25 perc
5. A tészta villával való megböködése
6. A megkelt tésztát 220C°-ra előmelegített, száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 14-16 percig sütni, amit követően a feltétet rá kell helyezni és még 3-4 percen át 200C°-on tovább sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gábor A Házi Pék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Francia bagett
Francia bagett

Langyosíts két deci vizet, keverd el benne a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel öt-tíz perc alatt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet...

Elkészítési idő: 1óra 30perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi kenyér 5 perc alatt
Házi kenyér 5 perc alatt

---Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót.- --Beletesszük a cukrot. -Hozzáadjuk a szódabikarbónát. Az egészet jól összekeverjük -A liszt közepébe tesszük a kefirt. --Hozzáöntjük...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alíz
Fehér kenyér
Fehér kenyér

A tésztát gépben dagasztatom, 20 percig.( Először 2d vízbe belemorzsolom az élesztőt, beleöntöm a folyékony elemeket és a cukrot, rákanalazom a lisztet, majd a sót. Amikor nagyjábó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bubble hljeb
Bubble hljeb

Pomjesati kvasac, secer i mlijeko i ostaviti 5 minuta da odstoji 2. Nakon toga dodati brasno i so, pomjesati( nema veze ako je tjesto malo rijetko jer takvo treba biti.) Ostavi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk