1 kg főtt krumpli
20 dkg vaj
liszt amennyit felvesz
só
bors
Krumplit sós vízbe főzni,leszűrni,összetörni.
Hozzá a vaj,liszt. Gombócot formálni,kicsit ellapítani.
230 fokon pirosra sütni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukros tejben futtassuk fel. Gyúrjuk egybe az összes hozzávalót, majd nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra a tésztát, amelyet kerekre formálunk. Ezt háromszögekre sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű50 dkg finomlisztet elmorzsoltam 25 dkg vajjal. Adtam hozzá 2 tk. sót és kb. 15 dkg juhtúrót (ennyi maradt belőle). ezekkel is elvegyítettem, majd ment bele 20 dkg kovász, amit 6 ó...
Elkészítési idő: 12 óra Nehézség: Közepes