menu

Családireceptkönyv.hu

169. Lángos kefires


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
6 dl kefir
3 db tojás /elmaradhat/
5 dkg élesztő
1 ek. só
2 dl tej
kis cukor
1 - 2 ek olaj

4-5 gerezd fokhagyma,kis víz,pici olaj
45 dkg tejföl
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


Az anyagokat összekeverni.
1 óra meleg helyen,aztán hűtőbe. Sütésnél
kis öklömnyit kivenni belőle, formára alakítani,formázni, sütni. Mindig annyit ki venni ,amennyi épp kell. Hűtőben a tészta 10 napig is eltartható. Kb 20 db lesz ebből a mennyiségből.

olajos kézzel formázni.

169. Lángos kefires

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Orosz kalács
Avatar Ildikó Kedvelnék
Orosz kalács

1.) A lisztet a búzadarával összekeverjük. 2.) A tojásokat az olvasztott vajjal, étolajjal, sóval, cukorral habosra kavarjuk. 3.) Meleg tejjel és a vízzel elkeverjük. 4.) Beleda...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ildikó
Szezámmagos minikifli
Szezámmagos minikifli

A tésztához Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Briós (Limara)
Briós (Limara)

Kevés langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítettem. A tetejét is megliszteztem, majd hagytam 15-20 percig állni, míg szépen megemelked...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Kakaós csiga
Kakaós csiga

◾️A lisztet, a tojássárgáját, sót és az olajat összekeverjük. ◾️100 ml langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. ◾️Hozzáadjuk a liszt...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk