menu

Családireceptkönyv.hu

8. Lekvár cukor nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


gyümölcs
édesítő
pektin

Elkészítés:


A pektin hatására a lekvár besűrűsödik.
Pektin, édesítőszer a rotyogó gyümölcshöz kell adni.
Vágható dzsemhez 1 kg gyümölcshöz 20-30 gramm pektin kell.
Kenhető állagú lekvárhoz
10 kg gyümölcshöz 60 gramm pektin kell.
A citromsav tovább sűríti a lekvárt, növeli eltarthatóságát.
A megtöltött üvegeket 5 percre fejre kell állítani. Száraz dunsztba tenni.

8. Lekvár cukor nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mici Korcz
Birs lekvár.
Birs lekvár.

A birseket jól megmossuk, nagy késsel feldaraboljuk, előbb félbe, negyedbe, stb. Csak a hibás részeket, kukacos magházakat vágjuk ki, Annyi vízzel tesszük fel főni, hogy csak pá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadringló lekvár
Vadringló lekvár

1. Mossuk meg jól, majd tegyük őket egy lábosba, és kezdjük el felforralni az egész ringlókat. 2. Szép lassú tűzön kb. 15 percig rotyogjon, majd kezdjük kikanalazni belől...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalás: mit, hogyan, meddig?
Aszalás: mit, hogyan, meddig?

Mit lehet aszalni? Szinte valamennyi gyümölcsöt, almát, körtét, szilvát, kajszibarackot, ribiszkét, bodzabogyót. Természetesen nem kell aszalni a diót, a mandulát és a mogyorót....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggybefőtt
Meggybefőtt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk