4 tojássárgája
4 tojásfehérje
16 dkg cukor
30 ml olaj
13 dkg liszt
3 dkg kakaópor
fél kávéskanál sütőpor
krém:
3 dl tejszín
10 dkg csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
tetejére:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál olaj
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg fényes keményebb habot nem kapunk.
Hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Beleforgatjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Muffinformába kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc sütés, 200 fok.
Langyosra hűtjük, levágjuk a muffinok kalapját.
A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habba keverjük.Megtöltjük a muffinokat. A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk.
Először a krémet készítjük el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KözepesA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű