menu

Családireceptkönyv.hu

171. Panyolai töltött fánk


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt
5 dkg élesztő
kb. 5-6 dl langyos tej
4 ek. cukor
4 tojás sárgája
8-10 dkg olvasztott vaj
szilvalekvár
sütéshez olaj

Elkészítés:


Először felfuttatjuk az élesztőt kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk. Az olvasztott vajat csak a legvégén adjuk hozzá. Tálban duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. Kinyújtjuk, a széleinél óvatosan húzogatjuk, mint a rétest, amíg nagyjából ujjnyi vastag tésztát kapunk. A szélére teszünk egy sort a lekvárból. Ezután a tésztát visszahajtjuk, majd késsel levágjuk. Óvatosan sodrunk rajta, majd félbe hajtjuk, és a két szárát összefonjuk. Bő, forró olajban a megkelt fonatokat pirosra sütjük. Porcukorral tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Fánk
Fánk

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, a liszthez adjuk a többi ozzávalóval együtt .Géppel bedagasztjuk, majd kelesztjük. olajozott nylon zsákon, vagy szilikonos nyújtó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vízen kullogó
Vízen kullogó

Amíg a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, addig a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Ha felfutott, hozzáadhatjuk a margarinos lisztünkhöz. Ezután beledolgozzuk a tojássárgák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Babka vagy Ostoros kalács
Babka vagy Ostoros kalács

A fotó az internetről van! Nem saját, csupán a fonás és a bevágás miatt tettem fel. Alaposan kidolgozom a tésztát. legalább 3 órát kelesztem ha kovászos. Élesztővel 1 óra is elé...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós és fahéjas fonottka (Annuska)
Kakaós és fahéjas fonottka (Annuska)

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt (ha porélesztőt használunk, azt a liszthez adjuk közvetlenül), egy teáskanál cukorral elkeverjük és félretesszük, hogy felfusson. Addig a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk