500 g liszt
150 g tej
150 g víz
25 g friss élesztő
2-3 g cukor
3 evőkanál olaj (vagy 50 g vaj)
10 g só
Tetejére:
1 tojás
1 evőkanál tej
szezámmag
tej, víz, élesztő, cukor fut
liszt, só, olaj, dagaszt 1 óra pihi
átgyúr, 6 fele oszt, 15 perc pihi, sütő kapcsol,200 fok
leken tojás-tej, ujjal mintát nyomni
200 fok 20-25 perc
A liszt negyedéből az élesztőből és 5 deci vízből kovászt készítek. Elkeverem egy plasztik tálban, majd lefóliázom, letakarom konyharuhával és hagyom érlelődni a kovászt 3 órát.Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb. 20-30...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítjuk majd elkavarunk benne 1 tk cukrot és lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és meleg helyre tesszük. A lisztet dagasztótálba tesszük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1,5 kiló krumplit megfőzök sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és átnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kihűlni, majd teszek a kr...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: Könnyű