menu

Családireceptkönyv.hu

152.Répatorta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


25 dkg finomliszt
2 tojás
30 dkg sárgarépa
15 dkg cukor
2 kk fahéj
1 csomag sütőpor
12 dkg vaj, olvasztva
csipetnyi só
15 dkg aranymazsola
1 nagyobb mandarin héja

Elkészítés:


A lisztet kimérem, hozzáadom a fűszert, a sót, a cukort és a sütőport. Alaposan elkeverem. Egy másik tálba lereszelem a sárgarépát, hozzáütöm a tojásokat, belereszelem a mandarin héjat és rácsurgatom a megolvasztott vajat. A lisztes keveréket a répás egyveleghez adagolom, homogén tésztává keverem és egy szilikon sütőformába kanalazom.

A formát 175 fokon sütöm, tűpróbáig. Sütés után rácsra borítom és azon hagyom kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós kalács
Diós kalács

Ez a kalácstészta mindenhez jó, buktától kezdve fonott kalácsig. A robot üstjébe tesszük a lisztet, csipet sót, a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt . Elindítjuk a gépet, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
140. Fonott kalács
140. Fonott kalács

Élesztőt futtatni, liszt,só,tojás,cukros tej, gyenge tésztát kell kapni. Víz amennyit felvesz. Jól kidagasztani, bele a langyos vaj / ettől lesz foszlós. Újra simává dolgozni. Tet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: SziSzi
Mazsolás Kalács
Mazsolás Kalács

A tejet 1 evőkanál cukorral meglangyosítok,majd bele morzsolom az élesztőt és felfuttatom körülbelül 10 perc alatt.Közben a lisztet egy edénybe mérem,hozzá adom a sót,a cukrot ,a v...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kakaóscsiga (Szafi)
Kakaóscsiga (Szafi)

A citromlevet és a vizet plusz a vaníliakivonatot elkevertem. A citromhéjat és az édesítőszert a liszthez adtam. Mindent összekevertem és kézzel egy bucit "dagasztottam". Hagytam p...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk