25 dkg finomliszt
2 tojás
30 dkg sárgarépa
15 dkg cukor
2 kk fahéj
1 csomag sütőpor
12 dkg vaj, olvasztva
csipetnyi só
15 dkg aranymazsola
1 nagyobb mandarin héja
A lisztet kimérem, hozzáadom a fűszert, a sót, a cukort és a sütőport. Alaposan elkeverem. Egy másik tálba lereszelem a sárgarépát, hozzáütöm a tojásokat, belereszelem a mandarin héjat és rácsurgatom a megolvasztott vajat. A lisztes keveréket a répás egyveleghez adagolom, homogén tésztává keverem és egy szilikon sütőformába kanalazom.
A formát 175 fokon sütöm, tűpróbáig. Sütés után rácsra borítom és azon hagyom kihűlni.
Ez a kalácstészta mindenhez jó, buktától kezdve fonott kalácsig. A robot üstjébe tesszük a lisztet, csipet sót, a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt . Elindítjuk a gépet, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt futtatni, liszt,só,tojás,cukros tej, gyenge tésztát kell kapni. Víz amennyit felvesz. Jól kidagasztani, bele a langyos vaj / ettől lesz foszlós. Újra simává dolgozni. Tet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet 1 evőkanál cukorral meglangyosítok,majd bele morzsolom az élesztőt és felfuttatom körülbelül 10 perc alatt.Közben a lisztet egy edénybe mérem,hozzá adom a sót,a cukrot ,a v...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA citromlevet és a vizet plusz a vaníliakivonatot elkevertem. A citromhéjat és az édesítőszert a liszthez adtam. Mindent összekevertem és kézzel egy bucit "dagasztottam". Hagytam p...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes