50 dkg liszt
diónyi zsír
4-4 1/2 dl víz
7 g só
1 tojás /elhagyható
kenés:zsír
édes morzsa
tető zsír
töltelék
alma: 1 kg reszelt alma, héjas
cukor
kis fahéj
meggy:50 dkg meggy
cukor
túró:30 dkg túró
1 ek tejföl
1 tojássárga
1 tojásfehérjehab
2 ek cukor
1 ek dara
citromhéj, mazsola
mák v. dió: 15 dkg
15 dkg cukor
2 ek tejföll
Liszt, zsír elmorzsol. Hozzá langyos sós víz.
Jól kidolgozni, sima. rugalmas. Két fele osztani. Tetejét lekenni zsírral.
15-20 perc pihi.
Nagy asztal, sima abrosz, lisztez
Közepére tészta, nyújtófával kicsit nyújtani,lekenni zsírral.
Alányúlva kézfej segítségével nyújtani Hártyavékonynak kell lennie.
Szélén a vastagabb részt levágni. Vékonyan lekenni zsírral. A tésztát morzsával hinteni. Tölteni. Terítő segítségével feltekerni.
Töltelék 1 rúdhoz.A tésztát töltelék alatt morzsával v.,dióval szórni
Tetejét lekenjük zsírral Zsírozott tepsibe 180-190 fok. 20- 30 perc
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a zsemlemorzsát és az olajat. Tepsibe tesszük, és megszórjuk a dióval. El...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojás sárgáját és a tejföllel összekevert élesztőt. Összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük. Négy cipót formálunk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat kissé felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen. Hozzáadjuk a cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük. Sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 80perc Nehézség: KönnyűA málnát szitán áttörjük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a gyümölcsvelőt, majd a keveréket hűtőbe tesszük. A karamellmártáshoz a kristálycukrot aranyb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű