8 kg szilva
1 dl 10% ecet
Szilvát magozni. Darálni /elhagyható /
Tepsi,ecet szilva.
100 fok. Szilvalekvár sütőben - cukor és keverés nélkül -
a jó érett szilvát mossuk meg, magozzuk ki.
tiszta edény aljára öntsünk 1 dl 10% ecetet (kb.8 kg magozott szilvához való mennyiség ) ,ráöntjük a magozott szilvát és be a sütőbe
- ha este tesszük oda reggelre kész .
Tűzhelyen készül,akkor addig kell főzni, amíg ki nem folyik a megfordított kanálból.
Aztán száraz dunszt.
teszteszt
Elkészítési idő: óra Nehézség: KözepesElkészítés: A narancsokat meleg vízben, szivaccsal alaposan megmostam, egynek a héjából néhány darabot a fehér rész nélkül levágtam. Ezután a narancsokat meghámoztam, cikkekre s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeket kimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető! A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA banánt megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A citromlevét kicsavarjuk. A banánt a vízzel feltesszük főni (ha kevés lenne, pótoljuk picit később), hozzáadjuk a citrom levét,és a cukr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű