menu

Családireceptkönyv.hu

616. Tortakrémek


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a trüffel krémhez:

900 ml tejszín
650 g étcsokoládé
90-100 g cukor

A csokoládét vízgőz felett folyamatos kevergetés közben felolvasztom és egy másik edényben a tejszínt a cukorral együtt felforralom.
A felolvadt csokoládéhoz fokozatosan hozzákeverjük a tejszínt, majd lehűtjük és hűtőbe tesszük. Elvileg 1 éjszakára kellene a hűtőbe tenni, de én második alkalommal a mélyhűtőben hagytam legalább 2 órára és így is szuper lett.
Habverő géppel először a legkisebb fokozaton kezdjük el felverni a krémet, majd amikor már kezd egy kis tartása lenni, akkor emeljük a fordulatot. Figyelni kell rá, hogy ne verjük túl, mert akkor kicsapódhat.

Feketeerdő krém: 6 tojásos piskótához


3 dl meggylé (a befőtt leve)
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
20 dkg meggybefőtt
6 dl tejszín
2 evőkanál cukor
2 evőkanál zselatin 1 dl hideg vízbe áztatva

A krémhez a meggyet lecsöpögtetjük és a levével elkészítjük a pudingot, a tasakon lévő utasítás szerint. Hozzákeverjük a meggyet is, majd kicsit féretesszük hűlni.
A tejszínt felverjük, majd a felolvasztott zselatinnal és a cukorral összekeverjük.
A tejszínhabot és a krémet pedig felváltva "csíkozzuk" a tortán. (a tejszínhabot érdemes habzsákból kinyomni, a meggykrémmel pedig kitöltjük a tejszínhab csíkok közötti üres részt)

Főzött csokoládés krém: 8 tojásos piskóta

3 dl tej
2 dl tejszín
2 tojás sárgája
10 dkg étcsokoládé
3 ek cukrozatlan kakaópor
5 ek liszt
4 ek kristálycukor
4 ek porcukor
1 cs vaníliáscukor
25 dkg vaj

Egy vastagabb falú edénybe összeöntjük a tejet és a tejszínt. Hozzátesszük a tojások sárgáját és a feldarabolt csokit. Beletesszük a cukrot és a kakaóport a liszttel együtt beleszitáljuk. Takaréklángon elkezdjük főzni miközben folyamatosan kevergetjük. nekem nagy szolgálatot tett, hogy habverővel kevergettem, így sikerült csomómentesítenem főzés közben. Nem kell sok ideig főzni, gyorsan elkezd sűrűsödni, pár perc főzési időt vesz igénybe a krém elkészítése. Félretesszük hűlni ha elkészült. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral. Miután kihűlt a csokikrém, apránként belekeverjük a porcukros vajat. Egész kicsi adagokban adagoljuk a vajat a krémhez és alaposan keverjük közben. Ha elkészült, akkor tegyük hűtőbe a piskótába töltés előtt, hogy kicsit megdermedjen a krém.


Tejszínes-Oreo kekszes csokoládékrém:

Hozzávalók: (egy 18 cm formában sült piskóta töltéséhez)
1,5 dl tejszín (cukrozott tejszínt használtam)
80 g csokoládé
2-3 evőkanál tej
1 evőkanál kakaópor
6 g zselatin
Oreo keksz

A tejszínt felverjük, a csokoládét felolvasztjuk, majd óvatosan a habba forgatjuk.
A tejben feloldjuk a kakaóport, a kekszet feldaraboljuk majd ezeket is a habhoz keverjük.
A zselatint kb fél dl vízben felmelegítjük (nem forraljuk) és a tejszínhabos krémhez öntjük.
Ez a krém nekem nem lett annyira híg, így akár egyből tölthető is vele a torta.

Hozzávalók az oroszkrémhez:

800 ml tejszín
200 g fehér csokoládé
1 vanília rúd vagy vanília aroma
fél csomag mazsola rumba áztatva

A tejszínt folyamatos kevergetés mellett felforralom a vanília kikapargatott magjaival együtt. Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd kihűtjük a krémet. Érdemes vagy egy éjszakára hűtőbe tenni vagy egy pár órára a mélyhűtőbe. Lényeg, hogy legalább 9 fokosra hűljön a krém, mert csak akkor lehet majd felverni úgy, mint a tejszínt is.
Ha lehűlt a krém, akkor először a legalacsonyabb fokozaton kezdjük el a kézi mixerrel verni, majd ha már egy kicsit elkezd a krém fodrozódni, akkor emelhetünk a fokozaton és így tovább. Lényeges, hogy lassan verjük fel és fokozatosan, mert így a krém nem fog kicsapódni. Ha elértük a megfelelő állagot, akkor a beáztatott mazsolát is hozzákeverhetjük (természetesen lecsöpögtetve) és már tölthetjük is a krémet a tortába.

Hozzávalók:a kókusz krémhez

100 g kókusz reszelék
3,2 dl tej
15 g étkezési keményítő
2 zselatin lap
1,8 dl tejszín
4 cl kókusz likőr

A krémet előre készítsük el,ha lehet előző nap.
A krémhez a kókuszt a tejjel elkeverjük, felforraljuk, folytonos keverés közben hozzáadjuk a keményítőt a zselatint,amit előzőleg hideg vízben áztatunk , kinyomkodunk ( utasítás szerint) majd a kókuszos tejhez keverjük míg teljesen el nem olvad.Félretesszük hűlni, mikor már kezd megkötni beleöntjük a kókusz likőrt és a felvert tejszín habot is belekeverjük és jól behűtjük.







Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Klasszikus sajttorta, citromos túrós
Klasszikus sajttorta, citromos túrós

A lisztet, a cukrot, a margarint és a tojássárgáját gyúrjuk morzsalékos tésztává, a végén formázzuk gombóccá és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe 1 órára. Liszttel megszórt des...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
SZTRACSATELLA TORTA.
SZTRACSATELLA TORTA.

TÉSZTA a tojásokat ketté vesszük....a sárgákat két evőkanál cukorral kikeverjük...a tojások fehérjét 4 evőkanál cukorral kemény habbá verjük... majd óvatosan a habba keverjük a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyetorta
Gesztenyetorta

1.Süsd meg a piskótát. 2.A töltelékhez a gesztenyepürét törd össze, a rummal meg a porcukorral keverd simára, majd keverj bele 1 dl tejet. 3.A zselatint áztasd be, majd melegítsd...

Elkészítési idő: 60-90m
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Gyümölcstorta alap (Schubert Kati)
Gyümölcstorta alap (Schubert Kati)

A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a vajat, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Kivajazott, kilisztezett gyümölcstorta formában e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk