50 dkg liszt,
3.2 dl langyos víz,
2,5 dkg élesztő,
1,5 teáskanál cukor
3 dkg vaj,margarin
2 teáskanál só
·
:
Langyos vízben, a cukorral felfuttatni az élesztőt,.
Rá az átszitált liszt és dagasztani,só..
Ha összeállt a tészta,hozzáadni a langyos margarint.
Kicsit átgyúrni és keleszteni kb 40 percig. Mikor megkelt, megint átgyúrni,-8 cipóba osztani,...........olajos kézzel átgyúrni.
Vizes sütőpapírra helyezni jó távol egymástól, és újra keleszteni kb fél órát. Mikor szép nagyok,, lefújni hideg vízzel 190 fokos sütőbe tenni. A sütő aljába előre vizet készíteni egy kis edénybe, ami akkor már gőzölög. sütési ideje 35-perc,, Még forrón lespriccelni hideg vízzel, és kitenni a hidegre, attól lesz cserepes
.
200 fok 15-20 perc sütés
A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni. A l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, előmelegített gofrisütőben kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzáadott víz mennyisége nem mindig egyforma. Csak addig gyúrom, míg simának nem érzem a tésztát. Kétszer kelesztem, a másodikat már a tepsiben, kb.: kétszer háromnegyed órát. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót és a sütőport. Az élesztőhöz keverjük a joghurtot és az olajat, majd a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű