menu

Családireceptkönyv.hu

373.Zsemle Vali


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 dkg liszt
3 dkg élesztő / 7 g por
3 ek olaj
4,5 dl víz / tej
3 tk. só

Elkészítés:


Dagaszt. Kb. 40 perc kelés. 12 felé osztani /10 dkg/. 30 perc kelés,kézbe tenyérrel széthúzogatni, körbe befelé hajtogatni /formázni/.Tepsi,papír zsemle,35 perc kelés.Spiccelni, 2 tesi között süt, gőzös sütő.
200 fok 20 perc ,tető le,még 5 -10 perc süt. Spiccelni forrón.

 373.Zsemle Vali

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bazsalikomos hajdinalepény
Bazsalikomos hajdinalepény

A hajdinát megmossuk, és bő félórára meleg vízbe áztatjuk. Ezután sós vízben megfőzzük és lehűtjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a tejet, sózzuk, borsozzuk, és apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Mázas meggyes kalács
Mázas meggyes kalács

Felfutattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lakatos
Puha tejes kifli
Puha tejes kifli

1 óra kelesztés. formázás, sütés

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Francia briós - fagyasztható
Francia briós - fagyasztható

Dagasztótálba öntjük a langyos vizet, a langyos tejet, a sót, cukrot, a tojásfehérjét, az olajat és az élesztőt. Összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet is. Lágy, rugalm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk