4 személyre:
4 lazac filé (egyenként 150-200 g)
1 teáskanál szárított oregánó
¼ Teáskanál őrölt paprika
¼ Teáskanál szárított kakukkfű
¼ Teáskanál feketebors
¼ Teáskanál Cayenne bors
Olívaolaj
Melegítsük elő a grillt 5 percig.
Keverjük össze a fűszereket egy tálban és forgassuk meg benne a lazac szeleteket.
Spricceljünk egy kevés olívaolajat a grillre, majd helyezzük rá a fűszeres lazac szeleteket. Süssük 2-3 percig mindkét oldalát, amíg a hal átsül és omlós lesz. Tálalás előtt pihentessük 5 percig.
Friss salátával, főtt újburgonyával és citromkarikával szervírozzuk.
A megtisztított halakat filézzük ki, és a csontokból, fejekből a fél főre vágott vöröshagymával, sóval, borssal, fokhagymával, a tetejére szórt őrölt pirospaprikával és fejenként e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz árpát leforrázzuk és – minőségétől függően – egy éjszakára, vagy 1-2 órára állni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és a halfejekkel sós vízben feltesszük főni. Lassan forra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lazacot, az uborkát, az újhagymát és a kaprot vágjuk fel apróra. A mascarponét keverjük simára a majonézzel, a citromlével. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, uborkát és kapro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefírt elkeverjük a mustárral egy lapos tányérban, a kukoricalisztet pedig az összes fűszerrel. A halszeleteket belemártjuk a kefírbe, utána a kukoricalisztbe, s belerak...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű