60 dkg tarja
Pác:
150 ml barna sör
5 ek Vénusz étolaj
frissen őrölt bors
3 tk. dijoni mustár
2 tk. méz
2 gerezd fokhagyma
1/2 tk kakukkfű
1/4 tk rozmaring
só, bors
A pác hozzávalóit összeturmixoljuk, majd egy éjszakára belefektetjük a hússzeleteket.
Másnap először grillen körbepirítjuk, majd nagyjából 20 perc alatt tovább sütjük, úgy, hogy odafigyelünk, hogy ne érje direkte a láng.
A végén ismét a direkt-láng fölé tesszük, így pirítjuk.
A grillezés sikere a pácoláson múlik, éppen ezért érdemes külön figyelmet fordítani a különböző pácokra. Ez a barna sörös pác remekül megy a sertéshúshoz.
1. A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit levesszük, a torzsáját kivágjuk. 2. A káposztát egy edénybe helyezve vízzel felöntjük és megpároljuk. 3. A 10 külső levelet lef...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy nagy lábosba helyezzük bele a csülköt, és dobáljuk rá az újhagymát, hagymát, sárgarépát és a fokhagyma-gerezdeket. Majd szórjuk rá az egész fekete borsot, babérlevelet, és sózz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket vízben megáztatjuk, az apró húst ledaráljuk, a reszelt hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, májat, kicsit megpirítjuk. Majd petrezselyemzöldd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a sörös-mézes pácot. Ehhez a mézet, mustárt, sört, paradicsompürét, olajat és reszelt fokhagymát összekeverjük, frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük. A tarjaszeletek...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes