25 dkg rétesliszt
20 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
50 dkg túró
5 dkg Rama
2 dl tej
2 db tojás
A réteslisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd a felét egy kikent, kisebb tepsi aljába szórjuk egyenletesen. Ez lesz az első réteg.
Ezt követően rámorzsoljuk a túrót és a tetejére a Ramát, kisebb darabkákban, majd beborítjuk a maradék lisztes keverékkel, végül megöntözzük a 2 dl tejben simára kevert 2 db tojással.
60 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrok, majd pihentetem 10-15 percet. A töltelékhez a tojásfehérjéből a porcukorral habot verek, és hozzáadom a kókuszhoz. Egy elég kemény massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt alsó-felső sütésnél 180 fokra előmelegítjük (légkeverésesnél 160 fokra). Az étbevonót durvára vágjuk. A lisztet, kakaót, mandulát, sütőport, cukrot és a vaníliáscukrot öss...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű