30 dkg rizsliszt (1/3 részét helyettesíthetjük Haas keményítővel)
20 dkg margarin
10 dkg porcukor – vagy xilit
1 tojás sárgája
A hozzávalókat összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük.
Kb. 5 savanykás almát lereszelünk, fahéjjal, cukorral tölteléket készítünk belőle, a levét kinyomkodjuk.
Zsírozott, lisztezett kis körformát vagy tepsit kibélelünk a tészta 2/3 részével. Rátesszük a tölteléket, megszórhatjuk darált dióval, és a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére, amit a maradék tojásfehérjével megkenünk. Közepes hőfokon sütjük. Amikor aranybarnára sült, kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk!
A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ezalatt készítsük el a krémet. Fontos megjegyzés: A tészta a kezdetekben folyékony , de ne ijedjünk meg, így a jó ? , egy gra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet 4 szeletre vágunk, kiklopfoljuk, majd tengeri sóval megsózzuk. A sonkát félbevágtam, kettőt hosszában a húsra fektettem, majd két szelet sajtot is rátettem. Felteker...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű