225 g kukoricaliszt
1 db közepes méretű tojás (M)
250 ml * 1,5%-os tej
só
Egy nagy lábasban vizet forralunk.
Egy tálba kimérjük a lisztet, kevés sót adunk hozzá, hozzáadjuk a tojást és a tejet és csomómentesre keverjük (ne lepődjünk meg, hígabb lesz a klasszikus nokedlitésztánál).
Ha forr a víz, levesszük a lángot és beleszaggatjuk a tésztát.
Közepesnél nagyobb lángon főzzük 3-5 percig, majd szűrővel kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.
A margarint krémesre kevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a tojás sárgáját és szintén jó alaposan kikevertem. Mehetett bele a só, liszt, kókuszreszelék, összeforgattam az egésze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, cukorral, sóval és porélesztővel, majd ráöntöttem a felmelegített tejet és az abban felolvasztott vajat, beleütöttem a tojást és robotgé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucolom és megfőzőm a krumplikat. Amíg a krumpli fő egy nagy tálba beleteszem a tejet és a cukrot. Berakom a mikróba fél percre, majd beleteszem az élesztőt és jól összekeverem....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéjét egy csipet sóval habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadunk 10 dkg cukrot és tovább verjük amíg szép fényes nem lesz. Ezután a sárgáját is habosra keverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű