3 dl tej
7 csapott evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor
1 db citromból nyert citromhéj
50 dkg tehéntúró
1 ek napraforgó olaj (morzsához)
4 ek zsemlemorzsa (morzsához)
ízlés szerint só
A tejhez búzadarát, vanília cukrot és a kristálycukrot keverünk (ízlés szerint kevés reszelt citromhéjat is).
Majd ezeket felfőzzük tejbegríznek, nagyon sűrűre, és ehhez hozzákeverjük a túrót is.
Kézzel szép gombócokat formázunk. Közben zsemlemorzsát pirítunk egy másik edényben, és a gombócokat beleforgatjuk.
Tálaláskor vanília puding, vagy vaníliásodó is nagyon finom hozzá.
Azért kapta a citrusos jelzőt a süti, mert könnyű kefires, diós, mazsolás, narancsos ízén kívül, a reszelt narancshéj is növeli ízharmóniáját. A tojásokat a cukorral habosra kever...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A főtt tojásokat a tetejénél kettévágjuk és sárgájukat kiszedjük, és majd a fehérjébe rakjuk vissza a tölteléket. A tojások alsó feléből is levágunk egy apró darabot, hogy a csi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral habosra keverem, majd beleteszem a 4 tojást és a lisztet. Ez lesz az alaptészta. Most három ízesítéssel készítettem, így 2 részre szedtem a tésztát. Az első...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA spenótot mosd meg, majd enyhén sós vízben főzd puhára. Dobj hozzá egy csipet szódabikarbónát is. Szűrd le, és várd meg, amíg kihűl, majd pépesítsd botmixerrel. Ha mirelit spenó...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű