8 dl tej
8 evőkanál búzadara
2 db tojás
4 evőkanál cukor/ xilit
5 dkg vaj
25 g csokoládés pudingpor
7 dl tejet tegyünk fel melegedni. Mikor már meleg szórjuk bele a 8 evőkanál búzadarát.
A maradék 1 dl tejben keverjük el a pudingport. Adjuk hozzá a tejbegríz alaphoz. Folyamatosan keverve, hogy ne legyen csomós☺főzzük meg a tejbegrízt.
Keverjük el benne a vajat.
A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket két evőkanál cukorral/xilittel verjük kemény habbá.A sárgáját keverjük fehéredésig szintén két evőkanál cukorral/xilittel.
A kikevert tojássárgáját adjuk a tejbegrízhez. Ha mégis lennének kis csomók, akkor ezt a fázist lehet robotgéppel csinálni.Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, keverjük hozzá a felvert habot.
A tejet meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot, majd a tojásokat és az olvasztott vajat is hozzáadom. Habverővel vagy a kézi robotgéppel fokozatosan, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is. A tojásfehérjéket kemény habbá ve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA mogyorót a liszttel, a cukorral és a csipetnyi sóval egy tálban összekeverjük. A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, majd karamellizáljuk. Addig főzzük, amíg kicsit megbarnul,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű