1,2 liter vér, 6 zsemle, 40dkg toka, 30dkg hagyma, 2dkg paprika, 2dkg őrölt bors, kevés majoranna, késhegynyi őrölt szegfűszeg, só.
A zsemlét apró kockára vágom, a tokaszalonna felét kisütöm, majd ebben a zsemlekockákat megpirítom. A tokát annyi sós vízben főzöm meg, amennyi ellepi. Ha puha, leszűröm. A levet a zsemlekockákra öntve az egészet megdarálom. A hagymát apróra vágom és a tokaszalonna zsírján megpirítom. A darált dolgokat összedolgozom a vérrel, és a fűszerekkel. A masszát betöltöm a bélbe, majd 85 fokon fél óráig fozöm.
A rizst bő vízben 1 ek ételízesítővel megfőzzük. Közben egy másik lángon 1 ek vajon megpároljuk a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig 2 ek olajon párolt hagymán elkészítjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA húst jól átmossuk, a bőrét kicsit megkapargatjuk, ha kell, perzseljük is, hogy egy szál szőr se maradjon rajta, majd beirdaljuk. A fokhagymát apróra vágjuk, és ahol lehet, bed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajt 10 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük. 2. Enyhén besózzuk, félrerakjuk. 3. A pórét megtisztítjuk, 2-3 milliméter vastag karikákra szeljük. 4. Mindegyi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csülköt annyi vízben, hogy ellepje, kb 2 órán át főzzük, majdnem puhára, A vízbe teszünk 2 babérlevelet, egy mokkáskanálnyi , egész fekete borsot, 1 nagy fej vöröshagymát ketté v...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű