60 dkg liszt
8 dkg olvasztott margarin
3 dl tej
1 evőkanál tejföl
3 dkg élesztő
1 egész tojás
2 tojás sárgája
3 evőkanál kakaó
22 szem szacharin
1 vaníliás cukor
csipet só
mazsola tetszés szerint
Langyos , cukrozott tejbe felfuttatjuk az élesztőt.
A szacharint kicsit megáztatjuk, hogy felolvadjon.
A kakaót elkeverjük kevés vízbe.
Egy tálba beleöntjük a kakaó kivételével az összes hozzávalót, jól összegyúrjuk. A tészta 2/3-át külön vesszük, még egyszer jól átgyúrjuk, majd a maradék 1/3 -hoz hozzágyúrjuk a kakaót. Jól összegyúrjuk és meleg helyen kelni hagyjuk, letakarva, mind kettőt. Ha megkel, kb fél óra, mindkettőt kinyújtjuk, majd a kakaós tésztát rátesszük a sima tésztára, és a kettőt együtt feltekerjük. Kizsírozott kuglófformában még kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, néhány percig 200 fokon, majd 160 sütjük tovább, kb 40 percig.
A hozzávalókból lágyabb kelt tésztát dagasztunk, amelyet egy órán át kelni hagyunk. A tésztát 4 részre vágjuk. Minden egyes darabot téglalappá nyújtunk. Olvasztott zsírral megke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézDagasztani, keleszteni, majd hat (6) részre osztani és vékonyra kisodorni. Megkenni a vajas krémmel és 3-3 darabot összefonni. A tetejét kenjük meg tojással.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűösszekever és szendvics sütőbe
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű