Pácolni
3 db csirkemell filé
A páchoz
2 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring (friss)
400 g joghurt - görög
1 mokkáskanál só
feketebors (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
A hús sütéshez
3 evőkanál olívaolaj
A fokhagymát, és a rozmaringot finomra aprítjuk.
A csirkemelleket oldalról bevágjuk, és megnyitjuk.
A rozmaringot, fokhagymát, sót, borsot, és a reszelt citrom héját a joghurthoz adjuk.
Jól összekeverjük, hogy a fűszerek egyenletesen legyenek a pácban.
A csirkemell szeleteket egyenletesen beborítjuk a páccal.
Azt egészet egy alufóliával lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A hússzeletekről a joghurtos pác nagy részét leszedjük.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon a húsok mindkét oldalát 4-5 percig sütjük.
El is készült az omlós, és szaftos joghurtban pácolt csirkemell filé. Párolt zöldségkörettel kínáljuk.
Megmossuk a csirkemellet kis csíkokra daraboljuk. Sózzuk, borsozzuk. Lereszeljük a zöldségeket a reszelő durva fokán, a legvégén a krumplit,hogy ne barnuljon meg. A cukkinit megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A pulykamell-filét felszeleteljük, klopfolóval egyenlő vastagságúra egyengetjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Vigyázzunk a sóval, csak keveset használjunk, hiszen a sajt é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet megtisztítjuk a hártyától (ha van), majd keresztben leszeleteljük. Egy tűzálló üvegtálat kikenünk margarinnal majd a sózott-borsozott csirkemellel teljesen berakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat. 2. Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát. 3. Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű