750 ml bor (vörös, száraz)
70 g kristálycukor
2 rúd fahéj (egész)
8 szem szegfűszeg (egész)
3 szem szegfűbors (egész)
4 szelet citrom
2 szem kardamom - zöld (egész)
A bort, a cukrot, és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját!
Ha felmelegítettük, tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve forrón kínáljuk az elkészült forralt bort.
Az itt leírt recept, nagyon kellemes, ne hagyd ki!
Egy másfél literes kancsó aljára 3 evőkanál barnacukrot szórunk, és ráfacsarjuk két citrom levét. Hozzáteszünk egy csokor megmosott citromfüvet és mentát, és felöntjük hideg vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szedjük / szeljük majd kb. 3 teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot meghintjük vaníliás cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtét meghántjuk, negyedeljük, magházát kivágjuk, durva darabokra vágjuk. A málnát megmossuk, leszűrjük. A körtét, a málnát és a mézet egy magas edénybe rakjuk. Hozzáöntjük a...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1. Kiránduljunk Lembergbe. 2. Vegyük rá a párunk, hogy megnézzük a helytörténeti múzeumot bármennyire ellenkezik. 3. A kulturális élmény után fáradjunk a szuvenyírshopba. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz