2 db cékla (nyers)
1 db alma (hámozott, reszelt)
1 evőkanál ételecet (20%-os)
1 csapott teáskanál só - tengeri
1 csapott teáskanál köménymag (őrölt)
1 csapott teáskanál kristálycukor (xilit alapú)
100 ml víz
Meghámozzuk a megmosott céklát. Az alma héját is lehámozzuk (ha vékony héjú alma, nem kell meghámozni).
A reszelő durva fokozatán lereszeljük az almát, és a céklát is.
Elkészítjük az öntetet. (Az arányokat mindenki ízlés szerint változtathatja.) Tálkába rakjuk a xilitet, és az ecetet (lehet kristálycukrot, vagy édesítőszert is használni). Beletesszük a tengeri sót, őrölt köményt, vizet. Majd jól összekeverjük az egészet.
Nagyon finom sültekkel, és halakkal is az elkészült nyers céklasaláta.
Ráöntjük a salátára. Összekavarjuk, majd 10-15 percig pihentetjük a hűtőben.
1. A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk. 2. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikával. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromlevet, fehérborecet, olívaolajat, mézet és a majonézt egy zárható befőttes üvegbe kanalazzuk. A fokhagymát, bazsalikomot és a petrezselymet finomra aprítjuk és beleszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott uborkát, paradicsomot, paprikát, majd a lecsepegtetett kukoricát. Elkeverjük, sózzuk és borsozzuk. A tejfölt a majonézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézZunächst die Nudeln nach Packungsanweisung bissfest garen. Währenddessen die Pinienkerne in einer Pfanne gold-braun anrösten, die getrockneten Tomaten, schwarzen Oliven und Arti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű