menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-hagymás pulykasült


Írta:

Elk. idő: 130 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg pulykacomb
5 közepes db vöröshagyma
5 nagy db alma
2 ek kacsazsír
2 szál rozmaring
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


A pulykacombot megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal bedörzsöljük, a bőrét beirdaljuk.
Egy tepsit kikenünk kacsazsírral, beletesszük a pulykát, mellé a rozmaringgallyakat, öntünk alá egy ujjnyi vizet, lefedjük, és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük.
A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk.
Egy óra elteltével kihúzzuk a madarunkat a sütőből, kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából, és mellétesszük a felszeletelt hagymanyolcadokat. Ha szükséges, egy pici vizet önthetünk alá, hogy a hagyma ne kapjon oda.
Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe.
Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, vagy felkarikázzuk.
Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével, és a hagymákra tesszük az almát.
Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet.
Fél óra elteltével kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, a hagyma és az alma pedig összeesett, és összesült. Ha ilyen állapotban van, akkor a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel, és 10 percre fedő nélkül visszatoljuk, hogy szépen megpiruljon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Karácsonyi recept

Almás-hagymás pulykasült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Habkarika karácsonyra
Habkarika karácsonyra

Ahány tojásfehérjéből készül, annyiszor 7 dkg cukrot adjunk hozzá. A tojásfehérjét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet.Kis lábasban vizet forralunk, ráhelyezzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi diós sütemény vaníliás krémmel recept
Karácsonyi diós sütemény vaníliás krémmel recept

Tésztához Az egész tojásokat a cukorral és vanília cukorral habosra keverjük robotgéppel. Amikor már jó habos lesz, beletesszük a forró vizet, és tovább keverjük kb. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hópuszedli
Hópuszedli

A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, m...

Elkészítési idő: 40 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Csülök tormalevélben
Csülök tormalevélben

A csülköt és a babot külön fazékban főzzük meg. Közben készítsük el a besamelt. A vajat serpenyőben olvasszuk meg, keverjük el benne a lisztet, de vigyázzunk, hogy ne pirítsuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk