0.5 kg sertéscsülök
0.25 dkg sertésfül
0.5 kg sertésköröm
0.25 dkg sertésfarok
0.5 kg sertéshús
0.5 kg sertéscsülök (füstölt csülök)
1 teáskanál bors
10 gerezd fokhagyma
1 nagy db vöröshagyma
1 teáskanál só
2 db babérlevél
4 l víz (kb.)
A húsokat alaposan megtisztítjuk. Vízzel felöntjük, hogy ellepje a húsokat 4 ujjnyira.
Beletesszük a borsot, az egész fej hagymát, az egész gerezd fokhagymákat, sót.
Forrás után lassú tűzön 5-6 órán át főzzük. A habját leszedjük folyamatosan. Elején gyakrabban, majd később ritkábban, már a végén nem is kell. Amikor a levét 4 ujjnyira elfőtte, a húsok is addigra megfőttek, elválnak a csontról.
A húsokat kivesszük a léből, a csontról leszedjük, a tányérokba kiadagoljuk. Amikor a lé egy kicsit visszahűlt, a tetejéről, ha nagyon zsíros, szalvétával, törlőkendővel óvatosan felitatjuk.
A kiadagolt húsra a tányérokat felöntjük kocsonyalével. Lakótelepeken hűtőbe, nálam a hűvös nyárikonyha asztalára kerülnek.
Szódabikarbónát összekevertem annyi vízzel, hogy kenhető pasztát kapjak, majd hozzákevertem ételfestéket. A különböző színű pasztákkal össze-vissza bekentem a tojásokat, majd muffi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémsajtot vízgőz fölött, egy edényben megolvasztjuk annyira, hogy sima, krémes állagú legyen. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és elkezdjük habosra keverni. Beleszóru...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sonkát egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Ezután a megtisztított zöldségekkel együtt egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, fűszerezzük és fedő alatt las...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őrölt mogyorót összekeverjük az édesítővel és a kakaóporral, majd a vizet kanalanként hozzáadva formázható masszát készítünk akár kézzel, akár egy kanál segítségével. A masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű