menu

Családireceptkönyv.hu

"Búcsúi" húsleves


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg tyúk
1 kg karajcsont
3 nagy db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 kis db zeller
1 kis db karalábé
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
5 db zellerlevél
2 db káposztalevél
1 közepes db zöldpaprika
1 db paradicsom
3 dkg fekete bors (egész)
3 db szegfűszeg
1 késhegynyi szegfűbors
1 késhegynyi köménymag

Elkészítés:


A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni.
Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját.
Beletesszük a megtisztított zöldségeket és fűszereket.
Lassú tűzön főzzük 2 óra hosszat.
Megkóstoljuk, ha szükséges utánízesítjük.
Leszűrjük és cérnametélttel tálaljuk.
A megfőtt tyúkot és a húsoscsontot mellé kínáljuk.

"Búcsúi" húsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Halászlé
Halászlé

A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk. Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az ap...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cukkíni krémleves, Limara
Cukkíni krémleves, Limara

A vöröshagymát apróra vágtam, majd a vajon puhára pároltam. Míg párolódott lereszeltem a cukkíniket és a sárgarépát. A megpuhult hagymához adtam, tovább pároltam. Hoztam a kertből...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bableves füstölt hússal
Bableves füstölt hússal

Áztasd be előző este a babot jó forró vízbe. Másnap szűrd le és tedd fel egy fazék vízben főni a hússal. Még ne adj hozzá sót, így gyorsabban puhul a bab, de a hagyma, a fokhagyma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lélekmelegitő leves
Lélekmelegitő leves

a húst kockára vágjuk, a megtisztitott gyökereket felszeleteljük -a hagymát apróra vágjuk,megdinszteljük,hozzáadjuk a vágott vagy darált paprikát,a sárgarépát,azzal is kavargarjuk...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk