4 dl méz
5 dl pálinka
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
5 g gyömbér (őrölt)
A mézet kissé felmelegítjük, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd palackba töltjük.
A birsalmákat mossuk meg langyos vízben, tiszta szivaccsal dörzsöljük le a bőréről a viaszos szőrzetet. A ledörzsölt almákat még egyszer alaposan mossuk le. Óvatosan, éles késsel v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÉp, tiszta virágokat szedünk, és ezeket egy 5 l-es edénybe tesszük. Rámérjük a 4 l vizet, de egy kevésben elkeverjük a cukrot, amit végül hozzáöntünk. A citromot mosás után kariká...
Elkészítési idő: 5-15 Nehézség: KönnyűA citromokat alaposan megmostam, majd zöldséghámozóval lehámoztam a héjukat (a megmaradt citromokból finom limonádét készítettem). Egy csatos üvegbe helyeztem a citromhéjat és ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot botmixerrel összepasszírozzuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Egy hosszú pohárba jeget teszünk, ráöntjük a paradicsomlevet, teszünk bele bazsalikomleveleket. Sózzuk, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű