menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgadinnyebólé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb sárgadinnye
3-4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 l édes fehérbor
1/2 l édes pezsgő
1/2 l édes pezsgő
1/2 l szénsavas ásványvíz
1/2 dl fehér rum
mentalevelek
jégkocka

Elkészítés:


A gyümölcs héját és magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst felkockázzuk. A dinnyekockákat megszórjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd felöntjük a borral, meglocsoljuk a rummal és 2-3 órán át hűtjük.

A pezsgőt, az ásványvizet, a mentalevelet és a jégkockát közvetlenül fogyasztás előtt adjuk hozzá.

Sárgadinnyebólé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes bodzalikőr
Mézes bodzalikőr

A bodzavirágocskákat levágjuk a fejekről, a vékonyka zöld szárak maradhatnak, de a vastagoktól szabaduljunk meg. 25 dkg mézzel nagy, jól zárható befőttesüvegbe rétegezzük a virágo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tojáslikőr
Tojáslikőr

1. A sárgáját habosra keverem a cukrokkal. 2. Hozzáadom a tejszínt, a tejet és az alkoholt. 3. Jól elkeverem és üvegekbe töltöm. 4. A üvegeket jól ledugaszolva 2 hónapi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Salep
Salep

A kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar limoncello
limoncello

A legjobb, ha sorrentói citromból készül. Ha nem találunk ilyet, a biopiacon beszerezhetünk tizenkét másmilyen kezeletlen citromot, melyet vékonyan meghámozunk, belülről kikapargat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk